Onafhankelijk informatieplatform voor elektrische steps

Liefhebbers voeren in Breda actie voor legalisatie van e-step

Laatst bijgewerkt op:

Auteur: Emiel Buteijn

LegaalRijden voerde zaterdagmiddag actie in Breda voor de legalisatie van Lichte Elektrische Voertuigen (LEV), zoals elektrische steps, skateboards en onewheels.

Een groep van ruim 180 liefhebbers van elektrische steps, onewheels, electric unicycles (EUCs) en elektrische skateboards reed een tien kilometer lange route door het centrum van de Breda. De actievoerders willen laten zien dat LEV’s een veilig vervoersmiddel zijn en praktischer dan een fiets, vooral voor woon-werkverkeer.

LegaalRijden vindt het onrechtvaardig dat deze voertuigen in Nederland niet zijn toegestaan op de openbare weg, terwijl ze in andere landen wel gewoon legaal de weg op mogen. De organisatie is echter tegen verhuur op straat omdat dit overlast veroorzaakt.

LegaalRijden roept op tot een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur en raadt mensen altijd aan om een helm te dragen. Hoewel LEV’s in Frankrijk op dit moment juist onder vuur liggen vanwege ongevallen, zijn de actievoerders ervan overtuigd dat persoonlijk gebruik van deze voertuigen het aantal ongevallen juist vermindert.

Burgemeester Paul Depla van Breda zag het door de vingers dat de LEV’s deze ene keer op de openbare weg mochten rijden.